Sighisoara-Turism.ro, distractie, offroad, calarie, drumetie, aventura

www.sighisoara-turism.ro - unde se termina asfaltul ... noi continuam !!!
 
 
Parteneri | Portofoliu | Evenimente | Site map | Termeni si conditii
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
Sighisoara 545400
jud. Mures, Romania
46°13'10''N 24°47'28''E
(04) 0745-515.819 orange
(04) 0745-529.256 orange
www.sighisoara-turism.ro
office@sighisoara-turism.ro
Despre noi | Off road | Servicii | Galerie foto | Galerie video | Contact
Itinerarii
Sighisoara - Biertan
Sighisoara - Viscri
Sighisoara - Jacul Romanesc
Biserici Fortificate
Viscri
Roades
Bunesti
Crit
Cloasterf
Saschiz
Tag-uri

Sighisoara - Viscri


Circuitul parcurge urmatoarele locatii: Sighisoara, Aurel Vlaicu, Spartoc, Vulcan, Daia, Messendorf, Viscri, Bunesti, Roades, Crit, Cloasterf, Saschiz, Sighisoara.

Lungime: ~ 47 Km

Descriere amanuntita:
52

Sighisoara

16
Municipiul Sighisoara este situat la extremitatea sudica a judetului Mures, in Podisul Tarnavelor (zona raului Tarnava Mare) si se intinde de o parte si de alta a Tarnavei Mari, situat la 123 de km de la izvoarele raului in zona de varsare a paraului Saes.

Sighisoara este al doilea oras ca marime si importanta (istorica, economica, politica, geografica) din judetul Mures, fiind ridicat la rangul de municipiu la 16 februarie 1968 si avand in subordine administrativa sase localitati componente (Angofa, Aurel Vlaicu, Rora, Soromiclea, Venchi, Catunul Viilor) si un sat, Hetiur.

Aurel Vlaicu

17
Aurel Vlaicu este o localitate în județul Mureș, Transilvania, România.
Manastirea Sighisoara.
Amplasată la doar patru kilometri vest de oraşul Sighişoara, mănăstirea cu viaţă de obşte, ce poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir (26 octombrie), se înscrie în categoria aşezămintelor recent înfiinţate, fără nicio legătură cu vreo mănăstire existentă în aceste locuri în veacurile anterioare, motivul înfiinţării fiind doar dorinţa credincioşilor din zonă, şi a protopopului Ioan Boian.

Sapartoc

18
Satul Șapartoc, comuna Albești (Jud. Mureș) număra odată cca 800 de locuitori și se întinde pe o suprafață de 800 ha, fânețe, teren arabil, pădure, pășune, vii și livezi; este situat la o distanță de numai 12 km de Municipiul Sighișoara (dintre care 9 km din această distanță este pe terenul municipiului și numai 2 km pe terenul satului Șapartoc) și la 7 km de reședința comunală actuală, Albești (pe un drum de hotar fără piatră, spre deosebire de cel de pe teritoriul municipiului Sighișoara). Localitatea a fost o așezare mică de cca 150-160 de familii, deopotrivă de români și unguri.

Vulcan

20
Vulcan, mai demult Valcandorf, Valcandorf, Vălcăndorf, Valcindorf, Volcan (în dialectul săsesc Wulkenderf, Vulkendref, Vulkndref, în germană Wolkendorf, în maghiară Volkany) este o localitate în județul Mureș, Transilvania, România.

În localitate există o biserică edificată în la începutul sec. XIV (1300) și fortificată la începutul sec. XVI (1500-1520).

Daia

21
Daia, mai demult Daia Săsească, (în dialectul săsesc Doendref, Dandref, în germană Denndorf, Dellendorf, în maghiară Szaszdalya, Dalya) este o localitate în județul Mureș, Transilvania, România. Localitatea aparține administrativ de comuna Apold.

Messendorf

22
Meșendorf, mai demult (în dialectul săsesc Meschenderf, Mesndref, în germană Meschendorf sau arhaic: Meschdorff, Mesche, în maghiară Mese, latină: villa Meschonis) este o localitate în județul Brașov, Transilvania, România.

În evul mediu a fost posesiune a Mănăstirii Cârța.
Meșendorf în Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773

În localitate există o biserică fortificată.

Viscri

23
Viscri, mai demult Giscriu (în dialectul săsesc Weiskirich, Veiskiriχ, Veeskirχ, în germană Weiakirch, Deutsch-Weiakirch, Deutschweiakirch, în maghiară Feharegyhaza, Szaszfejaregyhaz, Szaszfeharegyhaza, în trad. "Biserica Albă Săsească") este o localitate în județul Brașov, Transilvania, România.

Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO.

Bunesti

24
Bunești (Brașov), vechea denumire românească Bundorf, (în dialectul săsesc Bondorf, Bondref, Bodndref, în germană Bodendorf, Budendorf, în maghiară Szaszbuda) este o localitate în județul Brașov, Transilvania, România. Este reședința comunei Bunești.

Roades

25
Roadeș (în dialectul săsesc Raddeln, Radln, Rarlen, în germană Radenthal, în trad. "valea defrișată", colocvial Radeln, "desțeleniș", în maghiară Rados) este o localitate în județul Brașov, Transilvania, România.
Roadeș ân Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773

Biserica fortificată, protejată de un zid dublu prevăzut cu cinci turnuri de apărare. Biserica evanghelică a fost construită de sași în secolele XV-XVI în stil gotic purtând hramul Sf. Ioan. Turnul bisericii este prevazut cu o galerie continuă, aflată într-o stare bunǎ de conservare. Construcția a fost terminată în 1526.

Crit

26
Criț, mai demult Cruce, Criș, Crișu, (în dialectul săsesc Detschkrets, Krets, în germană Kreuzdorf, Deutsch Kreuz, Kreuz , în trad. "Cruce", în maghiară Szaszkeresztar, în trad. "Cristuru Săsesc") este o localitate în județul Brașov, Transilvania, România.

În evul mediu a fost posesiune a Mănăstirii Carța. Primele mențiuni documentare datează de la 1270-1272.
Criț în Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773

Cloasterf

27
Cloașterf, mai demult Cloaștărf, Cloasterz, Micloșa (în dialectul săsesc Klosderf, Kluisderf, Klosderf, Klastref, Kliusderf, în germană Klosdorf, în maghiară Miklastelke) este o localitate în județul Mureș, Transilvania, România.

În evul mediu a fost posesiune a Mănăstirii Carța.

Ansamblul fortificat al Bisericii Evanghelice-Lutherane se număra printre cele mai omogene din Transilvania, fiind opera coerentă a unei singure perioade de constructie (1521-1524), sub conducerea maestrului Ștefan Ungar din Sighișoara. Biserica are aspectul unui masiv reduit, deasupra navei și corului cu bolți în rețea înalțându-se un etaj fortificat, prevăzut cu ferestre de tragere și guri de aruncare. Incintă patrulateră, cu turnuri de colț în plan pătrat, cu acoperiș în pupitru.

Saschiz

28
Satul Saschiz este atestat documentar din anii 1308-1310. Localitatea Saschiz (cunoscută în limba română și sub denumirile alternative Saschizd, Chizd) a fost populată de secui până la sfârșitul secolului al XIII-lea, când a devenit o localitate populată preponderent de sași, sub denumirea de Kaissdit (cunoscută în limba germană și sub denumirile alternative Hanenburg, Hujnerschburg, Keisd, Kaisd, Keiad, Kaiad, iar în dialectul săsesc Keist, Kaest).

Saschizul a rivalizat chiar cu Sighișoara care, în acea vreme, era "capitala" sașilor din Transilvania. Acest orășel era centrul pentru capitulum-ul din Szaszkazd (casa pentru adunarea canonicilor), motiv pentru care, în 1663, Mihai Apafi I, princepele maghiar al Transilvaniei (1661-1690), a ținul o dietă (sesiune a Parlamentului) în biserica din localitate. Lucrările de construcție a acestei biserici au început în 1493 și au fost terminate, ca biserică fortificată, în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Turnul și biserica mică au ajuns să aibă înfățișarea actuală în anul 1677. Turnul, care seamănă cu Turnul cu Ceas din Sighișoara (forma pe care o avea anterior incendiului din 1676), pe care meșterii făuritori l-au avut ca model, a fost renovat în 1832, dar a fost serios avariat de cutremurul din 1986. Acoperișul Turnului, îmbrăcat în țiglă smălțuită, colorată în diverse culori, are forma unei piramide ascuțite. Dintre obiectele aflate în biserică, o valoare deosebită o are un potir gotic, lucrat acum mai bine de 500 de ani de către un artist necunoscut.

Sighisoara

Parteneri
Rent a Car Sighisoara
Apartamente Sighisoara
Mobiromantik.ro
Sighisoara Rent a Car
Sighisoara Residence
Garden Residence
Domeniul Dracula Danes
Casa cu Cerb
Hotel Korona
Hotel Cavalerul
Hotel Sighisoara
Hotel BinderBubi
Pensiunea Bella Vista
Pensiunea Stejarul
Pensiunea Phonix
Hotel Gia
Pensiunea Rozalia
Pivnita lui Teo
Casa Baroca
Unglerus Biertan
Hesy 4x4
DirtRiders
Restaurant Concordia
Curs Valutar BNR
2018-06-19
1 EURO = 4.6663 LEI
1 USD = 4.0420 LEI
Copyright © 2011 Sighisoara-Turism.ro. Toate drepturile rezervate. www.anpc.gov.ro dev by StaHo